Láss tisztán, akadályok nélkül!

Jelentkezz november 10-ig lézeres látásjavításra és ingyenes alkalmassági vizsgálatot, valamint akár 120 ezer Ft kedvezményt biztosítunk.

Jelentkezz!


Kezelési lehetőségek

A lézeres látásjavító kezelések mindegyike arra törekszik, hogy a szaruhártya alakját a szem egyéni optikai hibájától függően megváltoztassa, és ennek segítségével helyreállítsa a látás élességét.

A vizsgálati eredmények alapján a teljesen egyénre szabott kezelési programok határozzák meg, hogy a szaruhártyát hol és milyen mértékben kell lézer segítségével megváltoztatni ahhoz, hogy látásunk kiváló legyen. A lézer a szükséges változtatásokat a szaruhártya hámrétege alatt, vagy a szaruhártya állományában végezheti el. Ezek alapján felszíni vagy lebenyképzéses kezelések választhatók.

Az Optimum Látásjavító Lézerközpont egyedülálló Szuperlátás programja a világ egyik legmodernebb lézeres technológiáját kínálja Önnek. Intézetünkben megtalálja a lézeres látásjavító eljárások teljes választékát, így a hagyományos felszíni kezeléseket, a legmodernebb, femtolézerrel végzett lebenyképzéses eljárásokat, a legújabb kezelési programokat.

Kezelési programok

A Bausch + Lomb Technolas excimer lézere a valaha kifejlesztett legjobb kezelési algoritmusait nyújtja Önnek. A szem fénytörési hibái és azok összetettsége alapján a következő kezelési programok ajánlottak:

  • ELITE kezelés a rejtett fénytörési hibákra, és az összetett fénytörési problémák kezelésére szolgál. A rejtett fénytörési hibák megszüntetését úgy tudja elvégezni, hogy eközben megőrzi a szaruhártya formájának természetes arányait, ami tovább javítja a látás minőségét nappali, szürkületi vagy éjszakai fényviszonyok között is.
  • SUPRACOR a presbyopia (öregszeműség) kezelésére kifejlesztett speciális lézeres eljárás.
  • EXTRACOR kezelési program az arra alkalmas esetekben az öregszeműségre jelenthet megoldást.

Kezelési technikák

Lebenyképzéses eljárások

A védőlebeny készítésével járó eljárások lényege, hogy kerek lebenyt alakítunk ki a szaruhártya külső felszínén, amit felhajtunk és az így szabaddá váló felületen végezzük el a szaruhártya formájának átalakítását.
Az 1991-ben bevezetett lebenyképzéses technika mind a mai napig a legnépszerűbb és leggyakrabban alkalmazott eljárás. Európában a beavatkozások több mint 70 %-át ezzel a módszerrel végzik, Amerikában ez az arány 90% körüli. Két típusát a lebeny kialakításának módja különbözteti meg.

A klasszikus eljárás a lebeny készítéséhez speciális eszközt, egy mikrokeratomot használ. Ezt követően a lézer a kiválasztott Kezelési Program alapján átformálja a szaruhártya alakját úgy, hogy elpárologtatja a szükséges szövetmennyiséget a szaruhártya felszínéről.

A legújabb FEMTOLASIK (intralasik vagy femto) eljárás az innováció és pontosság legmagasabb fokát jelenti. Ennél az eljárásnál femtolézer segítségével történik a lebeny kialakítása, ami további lehetőséget jelent abban, hogy az egyéni adottságokat még jobban figyelembe lehessen venni és növelhető legyen a kezelés biztonsága.
A lebenyképzéssel történő eljárások fájdalommentesek, és általában már a kezelést követő napon folytatható a mindennapi tevékenység, akár munkába is állhat.

Felszíni eljárások

A felszíni eljárások esetében először a szaruhártya hámrétegének eltávolítására kerül sor és ezt követően zajlik a lézeres kezelés. Az eljárások főként abban különböznek egymástól, hogy milyen módszerrel távolítjuk el a hámot.

LASEK (Laser Assisted Sub-Epithelial Keratomileusis) – a legkedveltebb felszíni eljárás

Ennek lényege, hogy a szaruhártya hámrétegét alkohollal fellazítjuk, majd az így kapott hámlebenyt felgörgetjük. Ezután a kiválasztott ELITE Kezelési Program által vezérelt lézer elpárologtatja a látásjavításhoz szükséges szövetmennyiséget a szaruhártya felszínéről. A hámot visszasimítjuk és megkezdődik a gyógyulási folyamat.

Epi-LASIK – speciális esetek megoldására

A felszíni eljárások speciális lehetősége az Epi-LASIK kezelés. Az Epi-LASIK során egy rendkívül precíz eszközzel, az epi-szeparátorral a szaruhártya hámrétegét tompán leválasztjuk, majd a kezelési program szerint a lézer a kívánt formára alakítja a szaruhártyát.

PRK (Photo Refraktív Keratektomia) - a legrégebbi lézeres eljárás

A PRK az 1980-as években, több mint 30 éve került kifejlesztésre. Ennél az eljárásnál a szaruhártya (cornea)hámrétegét mechanikusan távolítjuk el. Ezt követően a lézer az Elite Kezelési Program alapján átformálja a szaruhártya alakját úgy, hogy elpárologtatja a szükséges szövetmennyiséget a szaruhártya felszínéről. A szaruhártya 3-5 nap alatt behámosodik.

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat