Láss tisztán, akadályok nélkül!

Jelentkezz november 10-ig lézeres látásjavításra és ingyenes alkalmassági vizsgálatot, valamint akár 120 ezer Ft kedvezményt biztosítunk.

Jelentkezz!


A távollátás kezelése

A távollátó (hypermetrop) szemnél a szaruhártya görbülete túl kicsi, felszíne túl lapos. A fénysugár fókusza a látóhártya mögött van, ami azt eredményezi, hogy a közeli tárgyakat homályosan érzékeljük, a betűk az újságban összemosódnak. A távollátást fiatal korban akár saját magunk is automatikusan korrigálhatjuk a szem belső izmainak alkalmazkodásával (rejtett távollátás). Ilyenkor jó a látásélesség, de közelre hamar elfárad a szem, esetleg fejfájás jelentkezhet. Idősebb korban azonban a szem már nem képes erre a korrigálásra, így se közelre, se távolra nem látunk élesen.
A beavatkozás növeli a szaruhártya görbületét, a fénysugár fókuszpontját a látóhártya síkjába hozza, s így bizonyos tartományokban teljesen megszünteti a látási problémákat.
A kezelési tartomány távollátóknál általában plusz 1,0 D-től plusz 6,0 D-ig terjed, de függ a szaruhártya vastagságától is. Minden esetben egyéni orvosi elbírálás alapján történik a szóba jöhető kezelési technikák és kezelési programok meghatározása.

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat