Jelentkezz most!

 

Öregszeműség (Presbyopia)

Szemünk a születést követően folyamatos fejlődésen, változáson megy át. Felnőtt korunkig a szem átmérője 25%-kal megnő. A látásélesség 1 éves korunkban még csak 25%-os de 5 éves korunkra már elérjük a teljes látásélességünket.

Az akkomodáció a szem dioptriaértékének változása. Ez teszi lehetővé hogy távoli és közeli tárgyakat is élesen láthassunk.  Az akkomodációt a szemben lévő sugárizom összehúzódása és elernyedése biztosítja. A szem alkalmazkodóképessége, az akkomodáció 12-16 dioptria, de az életkor növekedésével arányosan minden évtizedben ez a képesség 2,5 dioptriával csökken és 55 éves korunkra az akkomodáció megszűnik.

Ez a folyamatos változás fel sem tűnik, míg el nem érjük a 40-45 éves kort. Ekkor a szemünk alkalmazkodó képessége mindössze 3 dioptria körüli, ami azt jelenti, hogy már keresnünk kell a megfelelő élességet adó olvasási távolságot.
A következő 10 évben pedig végleg elveszítjük a 1,5-2 m távolságon belüli tárgyak éleslátását. Pedig ebben a térben zajlik napi munkavégzésünk, szokásos tevékenységeink zöme.

 

Az öregszeműség (presbyopia) kialakulása

A világon több mint 1,5 milliárd embert, Magyarországon 4,5 millió embert érint az öregszeműség, a presbyopia problémája.

45-50 éves korunk körül emiatt látjuk egyre homályosabban a közeli tárgyakat, emiatt nem tudjuk elolvasni az újságokat, étlapokat, magazinokat, homályos foltokként látjuk az árucímkék feliratait és nem tudjuk kibetűzni az sms-ben kapott üzeneteinket. Az olvasószemüveg volt eddig a leggyakrabban alkalmazott megoldás, de ez sokak számára kényelmetlen, az életkorunkról árulkodik és az életminőséget is jelentősen befolyásolja.

Az olvasószemüveg használata helyett a SUPRACOR lézeres látásjavító kezelés visszaadja az éleslátás örömét az ötven év felettieknek is.
A távolra, közelre és köztes távolságra egyaránt kiváló látásélességet biztosító SUPRACOR beavatkozás gyors, fájdalommentes és biztonságos. Sőt, azok számára is megoldást kínál, akik már korábban átesetek valamilyen lézeres dioptriakorrekciós eljáráson.
Az Optimum Látásjavító Lézerközpont rendelkezik egyedül a SUPRACOR kezelés elvégzéséhez szükséges rendkívül precíz lézerberendezéssel és az ehhez szükséges tapasztalattal Magyarországon.

 

 

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat