Alternatív megoldások

Több oka is lehet annak, hogy a lézeres látásjavítás nem végezhető el. Lehetséges, hogy a kezelendő dioptria érték túl nagy, vagy a szaruhártya vastagsága nem elegendő a kezeléshez.  Előfordulhatnak olyan szembetegségek is, amelyek megléte esetén a lézeres kezelés elvégzése nem javasolt.

Ilyen esetekben a szemüveg vagy a kontaktlencse használatára továbbra is szükség lesz. Ezzel biztosítható a megfelelő minőségű látás, ami lehetővé teszi a munkavégzést és a napi tevékenységek biztonságos elvégzését.

Bizonyos esetekben megoldást jelenthet, ha a szem saját lencséje helyére megfelelő dioptriaértékű műszemlencsét ültetünk be. Többfókuszú vagy alkalmazkodó műlencse beültetésével pedig olvasószemüveg használatára sem lesz szükség. Élesen láthatja a távoli tárgyakat, szemüveg nélkül tudja olvasni az újságokat, jól láthatja a mobiltelefon vagy a számítógép képernyőjét is.

Ha más szembetegségére derül fény az alkalmassági vizsgálat során, Intézetünk akkor is rendelkezésére áll a teljes kivizsgálás és a műtéti vagy gyógyszeres kezelés elvégzésére.

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat