Látásjavító lencseműtétek

Az öregszeműségre megoldást jelenthet az alkalmazkodó képességét elveszített szemlencse helyére beültetett többfókuszú vagy alkalmazkodó műlencse. Ezek a lencsék speciális optikai kialakításuk következtében képesek az elveszett alkalmazkodóképesség pótlására. Az eljárás technikáját illetően megegyezik a szürkehályog jól bevált és nagy biztonsággal végezhető műtéti kezelésével.
Elsősorban akkor ajánlható, ha a szemlencsében már a szürkehályogra utaló jelek is megjelentek, de egyéni mérlegelés mellett más esetekben is elvégezhető.

Többfókuszú műlencsék

A legújabb többfókuszú műlencsék három tartományt kínálnak az éleslátás érdekében. A távoli és az olvasást biztosító zónák mellett lehetővé vált a kettő között lévő, a napi tevékenységünk szempontjából a legfontosabb területnek az éleslátása is. Így gond nélkül használhatjuk a számítógépünket, jól fogjuk látni a mobiltelefonunkat, élesen látjuk gyermekeink, unokáink arcát, nem jelent problémát a televízió nézése sem. Éppen ezért egyre többen választják a többfókuszú műlencséket, mivel segítségükkel jelentősen csökkenthető az olvasószemüveg és más, beltéri szemüvegek használata.

  • FineVision mikroincíziós műlencse (1,8 mm-es nyíláson keresztül behelyezhető aszférikus, háromfókuszú műlencse)

 

Alkalmazkodó műlencse

Az emberi szemben a sugárizom összehúzódása és elernyedése teszi lehetővé a természetes szemlencse dioptria értékének változását. Ugyanennek a mechanizmusnak a segítségével a beültetett alkalmazkodó műlencse képes a hajlékony és rugalmas lábainak köszönhetően a szükséges mértékben előre, illetve hátra mozdulni, a természetes szemlencséhez hasonlóan görbülni, és törőerejét megváltoztatni. A beültetést követően a közeli, a köztes és a távoli tartományban is éles képet alkot. A teljes látástartomány helyreállhat, a legtöbb tevékenység során csökken, vagy teljesen szükségtelenné válik a szemüveg használata.

  • Crystalens AO (2,85 mm-es seben keresztül beültethető torzításmentes (aszférikus, aberrációmentes) műlencse)
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat