Diagnosztika

A szem finom részleteinek megismeréséhez, a különböző betegségek okozta elváltozások felismeréséhez ma már elengedhetetlen korszerű gépek használata. A jelenleg elérhető csúcstechnológia már a szem sejtes szerkezetéig képes megmutatni a kórfolyamatokat. Az Intézetünkben működő diagnosztikai eszközök a legfejlettebb technológiákat képviselik, mindegyike hatékony, pontos, minden apró részletet megmutatnak. Kiválóan használhatók a betegségek megállapítása mellett a gyógyulás valamint a kórfolyamatok okozta állapotváltozások követésére, a kezelés eredményességének ellenőrzésére.
 

Műtéti eljárások

Nem véletlen, hogy a nagy hagyományokkal bíró és a szemészet területére specializálódott Bausch+Lomb cég legkorszerűbb berendezéseit választottuk a lézeres látásjavítás és a szürkehályog műtétek elvégzésére. 
A Zyoptix 217P excimer lézer és a VICTUS femtoszekundum lézer a milliméter ezredrészénél is pontosabb kezelésre képes. Az új, repülőpontos lézerrel kezelt szaruhártya felszín teljesen sima, ami kiváló optikai eredményt, kiváló látást biztosít. A beépített íriszfelismerő rendszer ellenőrzi és biztosítja azt, hogy kizárólag a páciens saját kezelési programja kerüljön alkalmazásra. A szemkövető rendszere pedig gondoskodik arról, hogy a lézersugár minden pillanatban a szem bármilyen elmozdulása esetében is a megfelelő helyen fejtse ki hatását. 
A Stellaris PC phacoemulsifikációs készülék a szürkehályog műtét alapvető eszköze. Segítségével a sebész az elszürkült szemlencsét egy igen kicsi, 1,4 mm-es seben keresztül tudja eltávolítani. A lehető legkisebb energiával dolgozik, így a beavatkozást követően a szem gyorsabban gyógyul és a látóélesség is hamarabb helyreáll.
A VICTUS femtoszekond lézer használata a legújabb lehetőség a szürkehályog műtéti kezelésében. A műtét számos lépését a lézer pontosságával és gyorsaságával lehet elvégezni, ami tovább javítja a kezelés eredményességét, csökkenti a lehetséges szövődmények előfordulását, gyorsabb lehet a beavatkozást követő felépülés.
A szürkehályog műtét után a látóélesség helyreállásában nagyon fontos szerepet játszanak a beültetett műszemlencsék. Az Intézetünkben a szemészeti gyakorlatban használt lencsék minden típusa elérhető. Ezek mindegyike torzításmentes optikájú, így minden élethelyzetben képesek a maximális optikai eredményt biztosítani.

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat