A szürkehályog műtéti kezelése hatásos, biztonságos és az egyik legsikeresebb eljárás. A beültetett műlencse az élet során a szervezetben marad, eltávolításával normális esetben nem kell számolni. A szürkehályog műtéti kockázata igen alacsony. Minden gondos előkészület és igyekezet ellenére körülbelül 0,5 %-ban fordulnak elő nem várt szövődmények.
A szürkehályog műtétet követően hónapokkal, akár évekkel később ritkán előfordulhat, hogy a beültetett műlencse mögött az eredeti lencsetok megvastagodik és átlátszósága romlik. Úgynevezett "másodlagos szürke hályog", vagy „utóhályog” keletkezik. Ezt az állapotot lézer segítségével lehet kezelni és a látásélesség helyreáll.

A műtét után elérhető látásminőség függ a szem állapotától, a meglévő egyéb szemészeti betegségektől, azok súlyosságától, a műtéti technikától, a beültetett műlencsétől és az alkalmazott gépek, berendezések műszaki színvonalától.

A szürkehályog mellett egyébként egészséges szem esetében a látás teljes helyreállására számíthatunk. Meglévő cukorbetegség, időskori maculadegeneráció, vagy zöldhályog (glaucoma) korlátozhatják az elérhető eredményeket, így ilyenkor nem számíthatunk a látásélesség teljes helyreállására. A várható és elérhető eredményekről kezelőorvosa a vizsgálati leletek birtokában részletes tájékoztatást ad.

Az Optimum Látásjavító Lézerközpont a legkorszerűbb felszerelésekkel rendelkezik annak érdekében, hogy páciensei részére a legnagyobb biztonságot, az elérhető legjobb látásminőséget biztosítsa.
A műtétek elvégzéséhez szükséges műszerparkunk teljes, a legújabb technológiai szintet képviseli. A femtoszekond lézerrel végzett szürkehályog-műtét a jelen csúcstechnológiáját jelenti.  Intézetünkben elérhető a műlencsék minden csoportja. Így nincs szükség kompromisszumra, a szakmai lehetőségek és az egyéni igények határozhatják meg a beültetésre kerülő műlencse típusát. Orvosaink nagy tapasztalattal, nagy műtéti esetszámmal rendelkező operatőrök. Asszisztenseink felkészültek és segítőkészek. Gondoskodásuk megkönnyíti pácienseink számára a műtét körüli időszakot.

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat