Jelentkezz most!

 

Intézetünk technikai felszereltsége kiváló, a folyamatos fejlesztések pedig biztosítják, hogy mindig a legkorszerűbb vizsgálatok és kezelések legyenek elérhetőek intézetünkben.


Zyoptix Diagnosztikai Munkaállomás – a biztonságos tervezéshez

A diagnosztikai munkaállomás feladata a szaruhártya alakjának 3-dimenziós feltérképezése, és a szem teljes fénytörési hibájának mérése. A készülék 9000 pont mérése alapján részletes térbeli térképet készít a szemről. Pontos információt kapunk arról, hogy a lehetséges eljárások közül melyek alkalmazhatók. Megállapíthatók azok a szaruhártya eltérések, melyek kizárják a lézeres látásjavító eljárások elvégzését. A munkaállomás hullámfront elemző egysége (aberrométer) a szem teljes fénytörési hibáját képes megmérni. Segítségével lehetőség nyílik a szem összetett fénytörési hibáinak kiszűrésére. Egyéni korrekciós javaslatot tesz úgy, hogy előre megjeleníti a műtét után várható eredményeket. A legújabb szivárványhártya felismerő rendszer beépítésre került a Zyoptix Diagnosztikai Munkaállomásba is. Ezzel lehetővé vált a vizsgálat és kezelés során a páciens azonosítása, és a kezelés még pontosabb elvégzése. A szivárványhártya felismerő rendszer a biztonságot és pontosságot a legmagasabb szintre emelte.

 

 

Digitális réslámpa

Az új CSO digitális réslámpa csúcsminőségű optikája és SONY digitális kamerája segítségével készült nagyfelbontású és részletgazdag képeken szakorvosaink a legkisebb elváltozásokat is időben megtalálják. Segítséget jelent a kórfolyamatok nyomon követésében és az egyes elváltozások szemléltetésében.

 

Optikai tomográf - OCT

Az RTVue OCT olyan szemészeti vizsgáló eszköz, ami 5 mikrométeres felbontású rétegfelvételeket készít a szaruhártyáról és a szemgolyó h

átsó faláról. Segítségével megállapíthatók és nyomon követhetők a szaruhártya betegségek, a lézeres kezeléseket követő gyógyulási folyamat. Alkalmas a zöldhályog (galukóma) okozta szemfenéki elváltozások nyomon követésére, valamint a látóhártyában (retinában) zajló kórfolyamatok felismerésére.

 

Látótérvizsgáló – periméter

A látótérvizsgáló berendezés segítségével térképet  készítünk a látómezőről és a látómezőben lévő elváltozásokról. A készülék a ma elfogadott látótér vizsgáló és elemző módszerek mindegyikére alkalmas.

Ultrahang

Szemészeti ultrahang kiemelt vizsgáló eszköz. Leggyakrabban a műlencse dioptria értékének meghatározására használjuk. Más esetben keresztmetszeti képet tudunk készíteni a szemről, így felismerhetővé válnak a szemben kialakult kórfolyamatok.

 

Optikai lencsemérő

A legújabb technológiát képviselő optikai elven működő berendezés, ami megméri a szem legfontosabb paramétereit, melyek ahhoz szükségesek, 

hogy megállapítható legyen a szembe ültethető műlencse pontos dioptria értéke. 

 

Komputeres látásvizsgáló - autorefrakto-keratométer

Gyors és pontos adatot ad a szaruhártya görbületéről, a szem törőerejéről és a belső szemtengelyferdülés (astigmia) mértékéről.

 

YAG lézer (1064 nm hullámhossz)

Glaucoma (zöldhályog) kezelésére valamint szürkehályog-műtétek után az esetlegesen kialakuló utóhályog kezelésére használható. Egy réslámpára szerelt sebészeti lézer, ami a szem érintése nélkül, 

fókuszált lézersugár impulzusok segítségével végzi el a kívánt beavatkozásokat.

Felezett YAG lézer (532 nm hullámhossz)

A legújabb VITRA készülék 532 nm hullámhosszúságú fókuszált lézersugarával nagyon hatékony eszköz a szemfenéki, látásromlást okozó elváltozások kezelésére, elsősorban cukorbetegség vagy maculadegeneráció eseteiben.


Fundus kamera

Nélkülözhetetlen eszköz a szemfenék vizsgálatához. A nagyfelbontású kamera által készített fotókon felismerhető és nyomon követhető a legtöbb szemfenéki elváltozás. Lehetőséget biztosít szemfenéki érfestés elvégzésére és szűrési feladatokra is alkalmazható.

 

Nonkontakt tonométer

A szem érintése nélkül, a szaruhártyára irányuló rövid levegőfújás segítségével, nagy pontossággal képes megmérni a szemnyomást.

 

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat